d Zupa szparagowa - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Zupa szparagowa

  • Liczba porcji4 porcje os.
  • Czas przygotowania1h
  • Liczba kalorii245 kcal na porcje kcal
  • Białko6.53
  • Węglowodany20.77
  • Tłuszcze16.37

Mamy tu jakiś fanów szparagów? Korzystając jeszcze z sezonu na te pyszne warzywa, przychodzimy dziś do Was z przepisem na aromatyczną zupę.

zupa ze szparagów

Składniki

  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • ½ cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pora
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1-1,5 litra wywaru warzywnego
  • 150ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3-4 łyżki świeżego koperku
  • 1 Kostka sera feta

Przygotowanie:

1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pora w cienkie talarki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i pora.
2. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dorzucić do garnka. Smażyć przez kilka minut, ciągle mieszając.
3. Całość zalać gorącym wywarem i gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
4. Odłamać twarde końcówki szparagów i pokroić na 3-4 cm kawałki. Dorzucić do zupy. Gotować przez 3-4 minuty.
5. Wlać mleczko kokosowe, doprawić do smaku, a na koniec wsypać posiekany koperek.
6. Zupę podawać z pokrojoną w kostkę fetą.

Smacznego!

 

Wypróbuj rówież:

Makaron z bobem

Zupa krem z dynii

Zapiekane awokado z łososiem

Składniki

  • ½ pęczka zielonych szparagów
  • ½ cebuli
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pora
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1-1,5 litra wywaru warzywnego
  • 150ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3-4 łyżki świeżego koperku
  • 1 Kostka sera feta

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.