d Makaron z ciecierzycy z pesto pietruszkowym - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Makaron z ciecierzycy z pesto pietruszkowym

  • Liczba porcji1 os.
  • Czas przygotowania30 min
  • Liczba kalorii512 kcal
  • Białko30,8 g
  • Węglowodany47,4 g
  • Tłuszcze19,6 g

Chociaż wiosna nas nie rozpieszcza i całą zieleń przykrył śnieg, to trochę zieleni możemy sobie wyczarować na naszym talerzu. Zatem dzisiaj pomysł na szybki, pożywny obiad z nutą zieleni, czyli makaron z pietruszkowym pesto!

Składniki

Makaron i dodatki

  • 80g makaron z ciecierzycy
  • 100g pomidorki koktajlowe
  • 20g parmezan (do posypania)

Pesto

  • 1/2 pęczka natka z pietruszki
  • 10g parmezan
  • 4g czosnek
  • 5g oliwa z oliwek
  • 10 g sok z cytryny
  • do smaku sól i pieprz

Przygotowanie:

Ręcznym blenderem zmiksować wszystkie składniki pesto: listki natki pietruszki, czosnek, parmezan, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz szczyptę soli i pieprzu. W razie potrzeby można dodać 2-3 łyżki wody.

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić zachowując kilka łyżek wody, dodać pesto, wymieszać i wyłożyć na talerze. Udekorować pomidorkami koktajlowymi przekrojonymi na pół i posypać parmezanem.

Składniki

Makaron i dodatki

  • 80g makaron z ciecierzycy
  • 100g pomidorki koktajlowe
  • 20g parmezan (do posypania)

Pesto

  • 1/2 pęczka natka z pietruszki
  • 10g parmezan
  • 4g czosnek
  • 5g oliwa z oliwek
  • 10 g sok z cytryny
  • do smaku sól i pieprz

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.