d Zapiekane awokado - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Zapiekane awokado

  • Liczba porcji1 os.
  • Czas przygotowania20 min
  • Liczba kalorii350 kcal
  • Białko17
  • Węglowodany13
  • Tłuszcze27

Świetna opcja na śniadanie białkowo-tłuszczowe. Zamiast jajka przepiórczego, można dodać żółtko i trochę białka kurzego (całe jajko kurze nie zmieści się do wgłębienia po pestce).

Składniki

  • 1 szt. awokado
  • 2 szt. jajko przepiórcze
  • 2 plasterki łosoś wędzony
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 1 ząbek czosnek
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • 1/2 łyżeczki czarnuszka

Przygotowanie:

  1. Awokado umyć, przekroić na pół, wydrążyć pestkę, skropić sokiem z cytryny, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  2. Na połówki awokado wyłożyć po plasterku łososia, wbić jajka, przyprawić, posypać czarnuszką.
  3. Zapiekać w piekarniku w 200 stopniach przez około 15 min.

Składniki

  • 1 szt. awokado
  • 2 szt. jajko przepiórcze
  • 2 plasterki łosoś wędzony
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 1 ząbek czosnek
  • szczypta sól
  • szczypta pieprz
  • 1/2 łyżeczki czarnuszka

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.