d Pstrąg z grila z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Pstrąg z grila z młodymi ziemniaczkami i awo-masłem

  • Liczba porcji3 os.
  • Czas przygotowania45 min
  • Liczba kalorii487 kcal
  • Białko39,1
  • Węglowodany16,7
  • Tłuszcze39,1

Nie ma smaczniejszej ryby z grila niż pstrąg w towarzystwie rozmarynu i cytryny. Grillowane ziemniaczki z masełkiem to do tego dania dodatek obowiązkowy.

Składniki

  • 3 sztuki Pstrąg
  • kilka gałązek Rozmaryn świeży
  • 1 sztuka Cytryna
  • 30g Masło wiejskie
  • 50g Awokado
  • ząbek Czosnek
  • łyżeczka Sól himalajska, pieprz
  • 3 sztuki Młode ziemniaczki

Przygotowanie:

  1. Pstrągi umyć i osuszyć.
  2. Ryby oprószyć solą, pieprzem.
  3. Nafaszerować sokiem z cytryny oraz gałązkami rozmarynu.
  4. Awo-masło: masło zblendować z awokado, odrobiną soli i czosnkiem. Odstawić do lodówki.
  5. Ziemniaki ułożyć na grillu obok pstrągów.
  6. Grillować po 8 minut na każdej stronie.
  7. Ziemniaki podawać z awo-masłem oraz grillowanym pstrągiem.

 

Pstrąg 1

Składniki

  • 3 sztuki Pstrąg
  • kilka gałązek Rozmaryn świeży
  • 1 sztuka Cytryna
  • 30g Masło wiejskie
  • 50g Awokado
  • ząbek Czosnek
  • łyżeczka Sól himalajska, pieprz
  • 3 sztuki Młode ziemniaczki

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.