d Lody jeżynowe - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Lody jeżynowe

  • Liczba porcji10 gałek os.
  • Czas przygotowania5 godzin
  • Liczba kalorii92 kcal
  • Białko1,1
  • Węglowodany6,5
  • Tłuszcze6,8

Sezon na lody w pełni. Nie ma nic lepszego niż zjedzenie ich bez wyrzutów sumienia. Wystarczy dobrze zbilansować posiłki w ciągu dnia i takie lody spokojnie mogą stanowić pyszną przekąskę. Użyłam dziś jeżyn, które osobiście uwielbiam ale można zastąpić je dowolnymi owocami jagodowymi.

Składniki

  • 300g Śmietanka kokosowa
  • 300g Jeżyny
  • 30g Krem z kasztanów jadalnych
  • 10g Surowe kakao (wiórki) do ozdoby
  • kilka listków Mięta

Przygotowanie:

  1. Śmietankę kokosową schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
  2. Wraz z jeżynami przełożyć ją do Thermomixa (blendera).
  3. Dodać krem z kasztanów jadalnych, mięte i zblendować całość na gładką masę.
  4. Bez maszynki do lodów: masę wyłożyć do szklanego naczynia. Naczynie bez przykrycia  przełożyć do zamrażarki na kilka godzin. Masę przemieszać co pół godziny w celu uzyskania jednolitej konsystencji lodów.
  5. Z maszynką do lodów: przełożyć do maszynki i pozostawić na kilka godzin w lodówce.

Lody

Składniki

  • 300g Śmietanka kokosowa
  • 300g Jeżyny
  • 30g Krem z kasztanów jadalnych
  • 10g Surowe kakao (wiórki) do ozdoby
  • kilka listków Mięta

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.