d Kruche ciasteczka z tapioki (tzw. tapioczki) - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Kruche ciasteczka z tapioki (tzw. tapioczki)

  • Liczba porcji10 os.
  • Czas przygotowania1 godz.
  • Liczba kalorii117 kcal
  • Białko1,2
  • Węglowodany14,8
  • Tłuszcze5,9

Nie ma imprezy bez kruchych ciasteczek z tapioki!

Składniki

Ciasto

  • 80g Tapioka (skrobia/mąka)
  • 40g Mąka ryżowa
  • 20g Skrobia ziemniaczana (można zastąpić tapioką)
  • 30g Cukier kokosowy
  • pół łyżeczki Wanilia bourbon
  • 1 sztuka Jajo
  • 1 sztuka Żółtko
  • 60g Masło osełkowe (można użyć ghee)
  • szczypta Sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Suche składniki wymieszać.
  2. Wyrobić ciasto z jajkiem, żółtkiem oraz masłem (dość długo, aż ciasto będzie całkiem jednolite).
  3. Ciasto rozwałkować pomiędzy pergaminem.
  4. Wykrawać ciasteczka o dowolnej formie.
  5. Formować ciasteczka i upiec na posmarowanej olejem blaszce przez 20 minut w temp. 180 stopni.

Składniki

Ciasto

  • 80g Tapioka (skrobia/mąka)
  • 40g Mąka ryżowa
  • 20g Skrobia ziemniaczana (można zastąpić tapioką)
  • 30g Cukier kokosowy
  • pół łyżeczki Wanilia bourbon
  • 1 sztuka Jajo
  • 1 sztuka Żółtko
  • 60g Masło osełkowe (można użyć ghee)
  • szczypta Sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.