d Słodko - ostra szakszuka - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Słodko – ostra szakszuka

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania10 minut
  • Liczba kalorii819 kcal
  • Białko49
  • Węglowodany40
  • Tłuszcze48

Danie pochodzące z kuchni tunezyjskiej, idealne jako rozgrzewające śniadanie na chłodne, jesienne dni.

Składniki

  • 50g Chorizo
  • 4 sztuki Jajo kurze
  • 20g Ser halloumi
  • sztuka Cebula
  • sztuka Pomidor
  • 200g Mrożone warzywa
  • 3g Erytrytol
  • 10g Masło ghee
  • szczypta Sól himalajska, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać patelnię i masło.
  2. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanej patelni dodając szczyptę erytrytolu.
  3. Dodać pokrojone w plasterki chorizo i mrożone warzywa. Poddusić aż warzywa zmiękną.
  4. Dodać pomidora bez skórki i przyprawy i dusić wszystko razem chwilę pod przykryciem.
  5. Wbić jajka i dusić dalej do momentu ścięcia białka.
  6. Posypać całość startym serem.
  7. szakszuka

Składniki

  • 50g Chorizo
  • 4 sztuki Jajo kurze
  • 20g Ser halloumi
  • sztuka Cebula
  • sztuka Pomidor
  • 200g Mrożone warzywa
  • 3g Erytrytol
  • 10g Masło ghee
  • szczypta Sól himalajska, pieprz, papryka ostra

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.