d Chipsy z jarmużu - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Chipsy z jarmużu

  • Liczba porcji2 os.
  • Czas przygotowania25 min.
  • Liczba kalorii73 kcal
  • Białko3,3
  • Węglowodany2,3
  • Tłuszcze5,7

Moja ulubiona wersja smakowa przekąski idealnej na każdy czas. Chipsy można doprawić również na słodko.

Składniki

  • 200g Jarmuż
  • 10g Oliwa z oliwek (czosnek, chili)
  • łyżeczka czosnek niedźwiedzi, papryka wędzona (opcjonalnie)
  • do smaku sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Jarmuż umyć, pozbawić łodyg.
  2. Liście skropić oliwą z oliwek, doprawić i dokładnie wymieszać.
  3. Jarmuż wyłożyć na blachę, żeby liście nie stykały się.
  4. Chipsy wysuszyć w piekarniku (150 stopni, 20 minut).

IMG_5250

Składniki

  • 200g Jarmuż
  • 10g Oliwa z oliwek (czosnek, chili)
  • łyżeczka czosnek niedźwiedzi, papryka wędzona (opcjonalnie)
  • do smaku sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.