d Bezglutenowa bułka tarta (idealna do panierki) - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Bezglutenowa bułka tarta (idealna do panierki)

  • Liczba porcji10 os.
  • Czas przygotowania10 min.
  • Liczba kalorii78,4 kcal
  • Białko2,4
  • Węglowodany15
  • Tłuszcze0,54

Co zrobić z wysychającym chlebem gryczanym? Zmielić go! Gryczana bułka tarta zachowuje zbliżone właściwości do klasycznej, pszennej. Nada się znakomicie do przygotowania panierowanego kotleta schabowego czy też wigilijnego karpia.

Składniki

  • 200g Chleb gryczany*

Przygotowanie:

  1. Chleb* pokroić w kostkę, wysuszyć.
  2. Zblendować w Thermomixie do uzyskania pożądanej tekstury.

Składniki

  • 200g Chleb gryczany*

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.