d Zapiekanka ryżowa bananowo-kokosowa - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Zapiekanka ryżowa bananowo-kokosowa

  • Liczba porcji4 os.
  • Czas przygotowania30
  • Liczba kalorii391 kcal
  • Białko6
  • Węglowodany54
  • Tłuszcze17

Jeśli znudziła Ci się tradycyjna owsianka lub jaglanka na kolację - ten przepis jest dla Ciebie. Jak tylko spróbujesz, będziesz chciał jeść ją codziennie. PYCHA !

Składniki

  • 150g ryż jaśminowy
  • 80g mleko kokosowe Real Thai
  • 3 łyżki wiórki kokosowe
  • 2 szt. banan
  • 50g płatki owsiane
  • 4 kostki czekolada gorzka Cocoa
  • 1 łyżka olej kokosowy
  • 2 łyżki erytrytol
  • 2 łyżki mąka kokosowa

Przygotowanie:

  1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
  2. Do miski przełożyć ugotowany ryż, mleko kokosowe, jednego banana i zblendować na gładką masę (ma powstać coś w rodzaju “papki”).
  3. Do zblendowanej masy dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.
  4. W osobnym naczyniu przygotować kruszonkę: płatki owsiane, mąkę kokosową, erytrytol i olej kokosowy wymieszać/rozetrzeć między palcami.
  5. Kokilki (4 szt.) wysmarować olejem kokosowym i nakładać do nich kolejno warstwami: masę ryżową, pokrojonego banana, kostkę czekolady, masę ryżową, kruszonkę.
  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez 15 min.

Składniki

  • 150g ryż jaśminowy
  • 80g mleko kokosowe Real Thai
  • 3 łyżki wiórki kokosowe
  • 2 szt. banan
  • 50g płatki owsiane
  • 4 kostki czekolada gorzka Cocoa
  • 1 łyżka olej kokosowy
  • 2 łyżki erytrytol
  • 2 łyżki mąka kokosowa

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.