d Omlet biszkoptowy - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Omlet biszkoptowy

  • Liczba porcji1 os.
  • Czas przygotowania20 min.
  • Liczba kalorii476 kcal
  • Białko21,7
  • Węglowodany47,6
  • Tłuszcze22,2

Smak biszkoptu z dzieciństwa wraca do mnie jak bumerang. W końcu udało się stworzyć smak identyczny tyle, że z produktów całkowicie bezglutenowych oraz bezmlecznych. Idealny na posiłek potreningowy.

Składniki

  • 3 sztuki Jajo
  • 30g Mąka z tapioki
  • 10g Płatki z kasztana jadalnego
  • 10g Erytrol
  • 2g Kamień winny
  • 50g Poziomki
  • 10g Miód kasztanowy
  • 5g Olej kokosowy
  • szczypta Sól himalajska

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielić od żółtek.
  2. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę.
  3. Sypkie składniki (mąka, kamień winny, erytrol) wymieszać.
  4. Żółtka delikatnie połączyć z białkami oraz składnikami sypkimi.
  5. Na patelni rozgrzać olej kokosowy.
  6. Biszkopt usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju kokosowym.
  7. Podawać polany miodem kasztanowym z owocami oraz płatkami z kasztana jadalnego.

IMG_5963

Składniki

  • 3 sztuki Jajo
  • 30g Mąka z tapioki
  • 10g Płatki z kasztana jadalnego
  • 10g Erytrol
  • 2g Kamień winny
  • 50g Poziomki
  • 10g Miód kasztanowy
  • 5g Olej kokosowy
  • szczypta Sól himalajska

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.