d Czekoladowy pudding z tapioki - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Czekoladowy pudding z tapioki

  • Liczba porcji4 os.
  • Czas przygotowania90
  • Liczba kalorii424 kcal
  • Białko4
  • Węglowodany54
  • Tłuszcze21

Kuleczki tapioki po ugotowaniu są przezroczyste i w konsystencji przypominają żelki. W tym przepisie jest pełna dowolność - pudding można przygotować na wiele sposobów, zmieniając smaki, dodatki i owoce..

Składniki

  • 1/2 szklanki tapioka, drobne kulki
  • 200 ml mleko kokosowe Real Thai
  • 200 ml mleko ryżowe
  • 200 ml woda
  • 2 kostki czekolada gorzka (Konfiturka)
  • 50g erytrytol
  • 400g maliny
  • 10 szt. daktyle suszone
  • 40g pasta kokosowa
  • 20g orzeszki cedrowe
  • kilka lisków mięta

Przygotowanie:

  1. Kulki tapioki namoczyć w płynnych składnikach przez 1h. Po tym czasie dodać erytrytol i gotować do momentu aż kulki staną się miękkie i przezroczyste.
  2. Do ciepłej masy dodać czekoladę i wymieszać do rozpuszczenia. Pudding odstawić do ostygnięcia.
  3. Przygotować pure z malin: maliny zblendować z drobno posiekanymi daktylami i liskami mięty.
  4. Ostudzony pudding przełożyć do szklanek, następnie wyłożyć pastę kokosowa, pure z malin, i orzeszki cedrowe. Schłodzić w lodówce.

Składniki

  • 1/2 szklanki tapioka, drobne kulki
  • 200 ml mleko kokosowe Real Thai
  • 200 ml mleko ryżowe
  • 200 ml woda
  • 2 kostki czekolada gorzka (Konfiturka)
  • 50g erytrytol
  • 400g maliny
  • 10 szt. daktyle suszone
  • 40g pasta kokosowa
  • 20g orzeszki cedrowe
  • kilka lisków mięta

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.