Batony by KułagaSynergy
- Liczba porcji5 os.
- Czas przygotowania40
- Liczba kalorii351 kcal
- Białko18
- Węglowodany31
- Tłuszcze21
Są naprawdę pyszne i sycące! Polecamy zrobić ich więcej, na zapas, a gdy dzień zapowiada się pracowity mamy z głowy jeden posiłek. Do ich przygotowania można użyć jednego rodzaju orzechów lub dobrej jakości mieszanki bakaliowej.
Składniki
- 50g orzechy nerkowca
- 50g migdały
- 50g orzechy laskowe
- 50g rodzynki
- 100g daktyle suszone
- 40g płatki owsiane bezglutenowe
- 30g wiórki kokosowe
- 20g kakao
- 1 łyżka mleko kokosowe
- 50g odżywka białkowa naturalna, izolat
Przygotowanie:
- Orzechy, rodzynki i daktyle namoczyć w wodzie przez kilka godzin lub całą noc. Następnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody.
- Namoczone orzechy i suszone owoce, kakao, płatki owsiane i 10g wiórek kokosowych przełożyć do pojemnika od blendera i zmiksować (nie trzeba miksować bardzo dokładnie, dobrze, gdy zostaną kawałki orzechów).
- Do masy dodać odżywkę białkową, mleko kokosowe i wymieszać.
- Formować batony (masa może się mocno kleić, dlatego dobrze jest formować wilgotnymi rękami). Batony obtoczyć w pozostałych wiórkach (20g) i schłodzić w lodówce przez około 1/2h.
Komentarze (2)Dodaj komentarz
Sara
Jakieś sensowne białko polecisz??
Daria Kondrat
http://testosterone.pl/xxl-nutrition-whey-protein-isolate 🙂