d Batony by KułagaSynergy - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Batony by KułagaSynergy

  • Liczba porcji5 os.
  • Czas przygotowania40
  • Liczba kalorii351 kcal
  • Białko18
  • Węglowodany31
  • Tłuszcze21

Są naprawdę pyszne i sycące! Polecamy zrobić ich więcej, na zapas, a gdy dzień zapowiada się pracowity mamy z głowy jeden posiłek. Do ich przygotowania można użyć jednego rodzaju orzechów lub dobrej jakości mieszanki bakaliowej.

Składniki

  • 50g orzechy nerkowca
  • 50g migdały
  • 50g orzechy laskowe
  • 50g rodzynki
  • 100g daktyle suszone
  • 40g płatki owsiane bezglutenowe
  • 30g wiórki kokosowe
  • 20g kakao
  • 1 łyżka mleko kokosowe
  • 50g odżywka białkowa naturalna, izolat

Przygotowanie:

  1. Orzechy, rodzynki i daktyle namoczyć w wodzie przez kilka godzin lub całą noc. Następnie odcedzić i wycisnąć nadmiar wody.
  2. Namoczone orzechy i suszone owoce, kakao, płatki owsiane i 10g wiórek kokosowych przełożyć do pojemnika od blendera i zmiksować (nie trzeba miksować bardzo dokładnie, dobrze, gdy zostaną kawałki orzechów).
  3. Do masy dodać odżywkę białkową, mleko kokosowe i wymieszać.
  4. Formować batony (masa może się mocno kleić, dlatego dobrze jest formować wilgotnymi rękami). Batony obtoczyć w pozostałych wiórkach (20g) i schłodzić w lodówce przez około 1/2h.

Składniki

  • 50g orzechy nerkowca
  • 50g migdały
  • 50g orzechy laskowe
  • 50g rodzynki
  • 100g daktyle suszone
  • 40g płatki owsiane bezglutenowe
  • 30g wiórki kokosowe
  • 20g kakao
  • 1 łyżka mleko kokosowe
  • 50g odżywka białkowa naturalna, izolat

Komentarze (2)Dodaj komentarz

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.