d Barszcz pełen warzyw - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Barszcz pełen warzyw

  • Liczba porcji8 os.
  • Czas przygotowania80
  • Liczba kalorii329 kcal
  • Białko29
  • Węglowodany31
  • Tłuszcze11

Pyszny i syty barszczyk, na obiad lub na kolację. Fasola nie jest konieczna. Można zamiast niej dodać jajko na twardo.
Jeżeli nie użyjesz botwinki, dodaj o jednego więcej buraka.

Składniki

  • 3l wywar drobiowy
  • 3 duże szt. buraki
  • 2 szt. botwinka (opcjonalnie)
  • 1szt. marchew
  • 1szt. pietruszka
  • 3 szt. ziemniaki
  • 200g fasola biała Jaś
  • 4 łyżki mleko kokosowe Real Thai
  • 2 łyżki natka pietruszki, posiekana
  • 2 łyżki ocet jabłkowy
  • wg uznania sól himalajska
  • wg uznania pieprz czarny

Przygotowanie:

  1. Dzień przed przygotowaniem barszczu namoczyć w wodzie fasolę Jaś (przez całą noc).
  2. Wywar drobiowy (rosół) zagotować, dodać do niego pokrojone w kawałki buraki, fasolę i gotować około 45 min.
  3. Po tym czasie dodać do wywaru startą marchewkę, pietruszkę i pokrojoną botwinkę (opcjonalnie/może być mrożona), pokrojone w kostkę ziemniaki, przyprawy. Gotować wszystko ok. 15-20min.
  4. Na końcu dodać ocet jabłkowy, mleko kokosowe, natkę pietruszki i wymieszać.
  5. Doprawić według własnego uznania.

Składniki

  • 3l wywar drobiowy
  • 3 duże szt. buraki
  • 2 szt. botwinka (opcjonalnie)
  • 1szt. marchew
  • 1szt. pietruszka
  • 3 szt. ziemniaki
  • 200g fasola biała Jaś
  • 4 łyżki mleko kokosowe Real Thai
  • 2 łyżki natka pietruszki, posiekana
  • 2 łyżki ocet jabłkowy
  • wg uznania sól himalajska
  • wg uznania pieprz czarny

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.