d Chili brownie - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Chili brownie

  • Liczba porcji10 os.
  • Czas przygotowania50
  • Liczba kalorii343 kcal
  • Białko11
  • Węglowodany36
  • Tłuszcze19

Brownie - ciężkie, lekko gliniaste ciasto czekoladowe. W tej wersji z nutką ostrości.

Składniki

na ciasto

  • 700g ugotowana czarna fasola
  • 1/3 szt. papryczka chili
  • 50g niskotłuszczowe kakao
  • 120g olej kokosowy
  • 1 łyżeczka sól himalajska
  • 100g erytrytol
  • 80g płatki owsiane
  • 50g surowa czekolada gorzka Coca
  • 1/2 łyżeczki kamień winny

na polewę

  • 30g olej kokosowy
  • 10g kakao niskotłuszczowe
  • 50g erytrytol

Przygotowanie:

  1. Papryczkę chili drobno posiekać, czekoladę gorzką pokroić na małe kosteczki.
  2. Ugotowaną fasolę, kakao, rozpuszczony olej kokosowy, sól, erytrytol, kamień winny i płatki owsiane zblendować na gładką masę.
  3. Do masy dodać posiekaną papryczkę i czekoladę i dokładnie wymieszać.
  4. Formę o wymierach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać do niej ciasto i piec w temp. 180 stopni przez około 15-20min.
  5. Przygotować polewę: olej kokosowy i erytrytol podgrzać w garnku do rozpuszczenia, dodać kakao i jeszcze chwilę podgrzewać ciągle mieszając. Ciepłą polewę wyłożyć na ciasto.

Składniki

na ciasto

  • 700g ugotowana czarna fasola
  • 1/3 szt. papryczka chili
  • 50g niskotłuszczowe kakao
  • 120g olej kokosowy
  • 1 łyżeczka sól himalajska
  • 100g erytrytol
  • 80g płatki owsiane
  • 50g surowa czekolada gorzka Coca
  • 1/2 łyżeczki kamień winny

na polewę

  • 30g olej kokosowy
  • 10g kakao niskotłuszczowe
  • 50g erytrytol

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.