Guacamole z siekaną kolendrą
- Liczba porcji4 os.
- Czas przygotowania10 min
- Liczba kalorii64 kcal
- Białko1
- Węglowodany4
- Tłuszcze5
Guacamole to prosta i smaczna przystawka lub dodatek do domowego pieczywa. Wybierając awokado pamiętaj, że musi być bardzo dojrzałe.
Składniki
- 1 szt. awokado
- 1 szt. limonka (sok)
- 2 żąbki czosnek
- kilka gałązek świeża kolendra
- szczypta sól
- szczypta pieprz
- 1/2 szt. czerwona cebula
- 1/4 łyżeczki tabasco
Przygotowanie:
- Awokado obrać, wyciągnąć pestkę i rozgnieść widelcem.
- Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do awokado.
- Powstałą salsę skropić sokiem z limonki doprawić solą, pieprzem, kolendrą i tabasco.