d Biszkopt z owocami - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Biszkopt z owocami

  • Liczba porcji1 os.
  • Liczba kalorii535 kcal
  • Białko28
  • Węglowodany82
  • Tłuszcze12

Biszkopt z patelni z dodatkiem sezonowych owoców - lekki i puszysty.

Składniki

  • 4szt. białka jaj
  • 2szt. żółtka jaj
  • 20g tapioka
  • 20g mąka kasztanowa
  • 10g morwa biała
  • 10g ertytrol
  • 10g jagody Goji
  • 50g świeże borówki
  • 100g świeże truskawki
  • 100g banan
  • 10g miód
  • 10g płatki z kasztana jadalnego
  • 2g olej kokosowy

Przygotowanie:

  1. Białka jaj ubić na sztywną pianę dodając stopniowo erytrol. Do piany dodać żółtka i krótko zmiksować.
  2. Do otrzymanej masy dodać tapiokę, mąkę kasztanową, morwę białą i delikatnie wymieszać szpatułką.
  3. Patelnię wysmarować olejem kokosowym i smażyć biszkopt z dwóch stron.
  4. Posmarować go miodem, posypać płatkami z kasztana i pokrojonymi owocami.

Składniki

  • 4szt. białka jaj
  • 2szt. żółtka jaj
  • 20g tapioka
  • 20g mąka kasztanowa
  • 10g morwa biała
  • 10g ertytrol
  • 10g jagody Goji
  • 50g świeże borówki
  • 100g świeże truskawki
  • 100g banan
  • 10g miód
  • 10g płatki z kasztana jadalnego
  • 2g olej kokosowy

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.