Daktyllove
- Liczba porcji20 os.
- Czas przygotowania15 min.
- Liczba kalorii54 kcal
- Białko0,4
- Węglowodany10
- Tłuszcze1
Mam dziś dla Was bardzo szybką ale i prostą do wykonania przekąskę typowo węglowodanową. Kilka kulek może stanowić świetną kolację w systemie CBL, przekąskę do zabrania podczas aktywnego dnia, refeed w dni z założonymi wyższymi węglowodanami lub po prostu w połączeniu z EAA prosty posiłek potreningowy.
Składniki
- 200g Daktyle suszone
- 50g Kaki suszone
- 10g Olej kokosowy
- 50g Mąka kasztanowa
- szczypta Sól himalajska
- łyżeczka Przyprawa do piernika bez cukru Kotanyi
- łyżeczka Cynamon cejloński
Przygotowanie:
- Daktyle i kaki zalać wodą i pozostawić do namoczenia (można zostawić na noc.)
- Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Można dodać wodę z namoczonych owoców w celu uzyskania lepszej konsystencji.
- Uformować kulki.
- Pozostawić w lodówce do schłodzenia.