Sezon motocyklowy w pełni. Za każdym razem jak wyjeżdżam w większej grupie w trasę, doświadczam ogromnego zdziwienia ze strony współtowarzyszy wyprawy co to tym razem ze sobą zabrałam do zjedzenia. Co więcej, współtowarzysze ci bardzo chętnie kosztują moje wynalazki. Idąc krok dalej, na następny raz proszą o zaopatrzenie prowiantowe również dla nich. Wybrałam dziś dla Was moje ulubione pozycje – od tych słodkich po wytrawne. Zapraszam do otwierania umysłów na zdrowe alternatywy dla typowo znanych, kochanych i niezastąpionych przekąsek!
Przekąska bardzo sycąca i smaczna. Pacjentom lubię dodawać chipsy do posiłków ponieważ zdecydowanie przedłużają uczucie sytości.
Polecam również bardziej ekonomiczne ale też zamknięte w większym gabarytowo opakowaniu chipsy z kokosa.
Opakowanie 50g idealne na jednorazową konsumpcję. Nowość od Cocoa – kokosowa czekolada jest smakowo zdecydowanie jedną z najlepszych w niemałej ofercie od firmy.
Skład: cukier z kwiatu palmy kokosowej*, tłuszcz kakaowy*, nieprażone ziarna kakaowca*, sproszkowane mleko kokosowe*10%, wanilia BOURBON* (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
Jedna z lepszych niskowęglowodanowych przekąsek – co dla mnie ważne o bardzo czystym składzie bez tłuszczów trans: jarmuż*(54%), orzechy nerkowca*(27%), pomidory*(11%), cebula*(5%), sól himalajska, chili*, słodka papryka* (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
Tym razem przekąska wyżej węglowodanowa. Słodki smak figi jest bardzo fajnie równoważony gorzką czekoladą. Ponownie, porcja podczas aktywnego dnia do zjedzenia na raz.
Skład praktycznie bez zarzutów: figi*(50%), czekolada*(50%) (ziarno kakaowca, cukier z kwiatu palmy kokosowej, masło kakaowe, wanilia bourbon) (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
Wyjazdowa kolacja zamknięta w jednym batonie. Z dostępnych smaków kakaowy to mój ulubiony. Dwa takie batony stanowią ciekawą alternatywę dla węglowodanowo-tłuszczowej kolacji.
Skład: daktyle 73%, ziarna kakaowe 18%, kakao 9%.
Kulki mocy dla leniwych – te z żurawiną są wysokoenergetyczną przekąską o bardzo przyjemnym smaku.
Skład: daktyle*, żurawina*, surowe kakao* (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
Źródło węglowodanów dozwolone również na bardziej restrykcyjnych dietach, gotowe do spożycia, smaczne i sycące. Szybka kolacja jak znalazł.
Skład: kasztany jadalne gotowane na parze* (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
63g węglowodanów na 100g produktów – to bardzo szybko dostępna energia. Na plus również brak w składzie obrobionych termicznie tłuszczów roślinnych.
Skład: banany* 70%, olej kokosowy* 30% (*certyfikowany składnik ekologiczny.)
W większym opakowaniu godny polecenia odpowiednik.
Proces kiełkowania zachodzący wewnątrz nasiona prowadzi do aktywacji zarodka. Tak jak jestem zwolenniczką chleba esseńskiego powstającego ze skiełkowanych ziaren zbóż tak i słodkich gryczanek.
Skład: kiełkowana polska kasza gryczana*, daktyle*, rodzynki*, kiełkowany słonecznik*, kiełkowana kasza jaglana*, kokos*, surowa masa kakaowca (7%)* (surowe ziarno kakaowca*, masło kakaowe*, kakao w proszku*, zawartość kakao min. 65%), kiełkowany amarantus*, kiełkowana szałwia hiszpańska*, kiełkowane siemię lniane* (*produkt rolnictwa ekologicznego.)
W sam raz na węglowodanową przekąskę. Idealne do zabrania w góry. Dzięki zastosowaniu suszenia próżniowego chipsy zachowują zarówno słodycz jak i kruchość.
Skład: mango 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.