Praliny proteinowe
- Liczba porcji20 os.
- Czas przygotowania30 min.
- Liczba kalorii47 kcal
- Białko3
- Węglowodany5,5
- Tłuszcze1,3
Mogą stanowić szybki posiłek potreningowy lub być szybkim źródło energii na górską wyprawę. Do tego są bardzo smaczne, czekoladowe.
Składniki
- 100g Daktyle
- 50g Kasza jaglana
- 50g Mleko kokosowe
- 30g Woda
- 15g Kakao
- 50g Odżywka białkowa bez słodzików (np. Extensor)
- 30g Poziomki
- 20g Wiórki kokosowe
- 10g Olej kokosowy
- szczypta Sól himalajska
Przygotowanie:
- Daktyle namoczyć. Zostawić wodę.
- Kaszę dokładnie wypłukać, ugotować z dodatkiem soli himalajskiej w mleku kokosowym i wodzie po daktylach. Pod koniec gotowania dodać kakao.
- Wszystkie składniki (z wyjątkiem poziomek i wiórków kokosowych) zblendować na gładką masę.
- Z masy formować kulki z poziomką w środku.
- Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych.
- Kulki pozostawić na kilka godzin w lodówce.