Pasta z fasoli i suszonych pomidorów
- Liczba porcji12 os.
- Czas przygotowania5 min
- Liczba kalorii828 kcal
- Białko41,7 g
- Węglowodany120,8 g
- Tłuszcze25,3 g
Ostatnio na naszym Instagramie i Facebooku pokazywaliśmy Wam gotowe pasty kanapkowe z dobrym składem. Teraz pora na coś dla fanów past przygotowywanych samodzielnie w domu - ta przepyszna pasta z fasoli właściwie robi się sama ;).
Składniki
- 400 g fasola czerwona z puszki, odsączona
- 100 g pomidory suszone
- 50 g zalewa z pomidorów
- ząbek czosnek
- łyżeczka papryka wędzona
- łyżeczka zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić do blendera i zmiskować na pastę.
Wykonanie w Thermomix:
Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego i zblendować 10s/obr.7.