Z jedzeniem sushi mamy z reguły jeden podstawowy problem – zazwyczaj nie możemy zjeść go tyle ile byśmy chcieli (a najczęściej, na ile pozwala Nam kaloryczność Naszej diety :D). Nauczeni własnym doświadczeniem pędzimy Wam z pomocą. Odchudzamy sushi!
Wyobraźcie sobie tylko sytuacje, w której możecie ze spokojną głową pałaszować sushi na obiad lub kolację!
Już po przeczytaniu tego wpisu, wyobrażenie będziecie mogli przełożyć na czyny!
Jeśli tak jak my, jesteście fanatykami sushi, to mamy dla Was super wiadomość!
Zgodnie z tradycyjnym przepisem na sushi do wykonania zalewy octowej wykorzystuje się cukier, który dość mocno podbija kaloryczność dania. Dużo lepszym rozwiązaniem jako substytutu będzie wykorzystanie erytrytolu czy ksylitolu.
Duże znaczenie w kontekście kaloryczności będą miały dodatki, jakich użyjemy do przygotowania sushi. Dodatki takie jak: pełnotłusty kremowy serek, żółtko jaj, tempura czy sos majonezowy mogą znacznie podnieść wartość kaloryczną posiłku.
Czy to oznacza, że będąc na diecie musimy zrezygnować z tego przysmaku? Oczywiście, że NIE! Wystarczy tylko, że podczas przygotowywania lub zamawiania sushi będziesz będziemy pamiętać o kilku wskazówkach, które pozwolą Nam poprawić jego wartość odżywczą i jednocześnie obniżyć kaloryczność:
Przygotowując sushi pamiętajcie, że większość używanych składników jest surowa, więc muszą być one bezwzględnie najwyższej jakości, świeże i dokładnie umyte. O ile z Naszym sushi nie musicie martwić się o kalorie, o tyle pilnujcie, aby nie przesadzać z ilością wasabi i sosu sojowego, ze względu na dużą zwartość sodu.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.