d Pancakes z dyni (bezglutenowe) - Więcej niż dieta - Kraków, Tarnów, Online

Pancakes z dyni (bezglutenowe)

  • Liczba porcji5 os.
  • Czas przygotowania70
  • Liczba kalorii308 kcal
  • Białko6
  • Węglowodany46
  • Tłuszcze11

Puszyste placuszki, najlepsze podawane tradycyjnie - polane syropem z agawy, miodem lub syropem kokosowym. Z dodatkiem odżywki białkowej są fajną opcją jako posiłek potreningowy !

Składniki

na 25 sztuk

  • 500g dynia
  • 1 szklanka maka ryżowa
  • 1/4 szklanki mąka z tapioki lub ziemniaczana
  • 1 szklanka mleko kokosowe Real Thai
  • 1 szt. jajko
  • 2 łyżki erytrytol
  • 1/3 łyżeczki soda oczyszczona
  • szczypta sól himalajska
  • 1/2 łyżeczki cynamon mielony
  • szczypta imbir mielony
  • 1 łyżka olej kokosowy
  • 2 łyżki syrop z agawy

Przygotowanie:

  1. Przygotować puree z dyni. Dynię obrać, oczyścić z pestek i pokroić w kostkę. Następnie zawinąć w folię i piec w piekarniku w temp. 190 stopni przez około 45 min, aż dynia zmięknie. Wystudzić i zblendować na puree.
  2. Składniki mokre (mleko, jajko, puree z dyni) wymieszać w misce. W osobnym naczyniu wymieszać składniki suche (mąki, erytrytol, przyprawy, sodę). Następnie połączyć zawartość obu naczyń dokładnie mieszając.
  3. Placuszki smażyć na patelni delikatnie wysmarowanej olejem kokosowym.
  4. Podawać ciepłe z syropem z agawy.

Składniki

na 25 sztuk

  • 500g dynia
  • 1 szklanka maka ryżowa
  • 1/4 szklanki mąka z tapioki lub ziemniaczana
  • 1 szklanka mleko kokosowe Real Thai
  • 1 szt. jajko
  • 2 łyżki erytrytol
  • 1/3 łyżeczki soda oczyszczona
  • szczypta sól himalajska
  • 1/2 łyżeczki cynamon mielony
  • szczypta imbir mielony
  • 1 łyżka olej kokosowy
  • 2 łyżki syrop z agawy

Komentarze (2)Dodaj komentarz

Weź udział w dyskusji

Skocz do góry

Nowość w Diagnostyce Be Compleat

Borykasz się z ciągłymi wzdęciami, biegunkami, zaparciami? Wykonaj wodorowo-metanowy test oddechowy i znajdź przyczynę swoich dolegliwości pokarmowych.