Potreningowa bananowa owsianka
- Liczba porcji1 os.
- Czas przygotowania25 min
- Liczba kalorii518 kcal
- Białko28,2
- Węglowodany77,1
- Tłuszcze10,5
Kultowa owsianka w wersji bezglutenowej, bezmlecznej. Pyszna.
Składniki
- 30g Płatków owsianych bezglutenowych
- 30g Płatków gryczanych
- 1 sztuka Świeży daktyl Medjool
- 10g Biała morwa
- łyżeczka Cynamon cejloński
- 1 sztuka Orzech brazylijski w czekoladzie (Cocoa)
- 20g Izolat Extensor
- 1 sztuka Dojrzały banan
- 100 ml Mleko ryżowo-kokosowe Natumi
- 100 ml Woda
Przygotowanie:
- Płatki połączyc w miseczce, wkroić daktyle, zalać wrzątkiem i gotować aż do otrzymania pożądanej konsystencji.
- Do ostudzonych płatków wsypać izolat. Wymieszać.
- Orzecha, banan pokroić. Wyłożyć razem z morwą na wierzchu owsianki.
- Owsianka idealnie komponuje się z domowym jogurtem kokosowym.